Biblioteket


Biblioteket är en aktiv daglig verksamhet som riktar sig till dig som står nära arbetsmarknaden. Här kan du arbeta med en stor variation av uppgifter. Vi hjälper bibliotekarierna och vaktmästaren med alltifrån att sortera böcker till att hålla det snyggt och rent i och utanför stadsbiblioteket. Vilka som blir just dina uppgifter anpassas utifrån dina intressen och önskemål.

Rutiner på Biblioteket

På morgonen sorterar vi post och skriver in i datorn vilka dagstidningar som har kommit innan vi bär ut dem till tidningsrummet. Vi hjälper också till att sortera de böcker som har lämnats tillbaka på stadsbiblioteket, men som hör hemma på något av Familjen Helsingborgs andra bibliotek.

Samarbeta med andra eller jobba enskilt

Om du tycker om att samarbeta med andra kan du och en av våra andra deltagare tillsammans torka av biblioteket hyllor och bord. Föredrar du istället att arbeta på egen hand kan du hjälpa till att sortera böcker i magasinet.

Friskvård

Friskvård är viktigt för oss på Bibliotek. Förutom att vi får friskluft när vi håller miljön utanför biblioteket rent från skräp så brukar vi även gå på promenader tillsammans. Vi gör dessutom olika avslappningsövningar.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Biblioteket och kan läsa vår leverantörspresentation.