SIA Bibliotek


På SIA Bibliotek kan du arbeta med en stor variation av uppgifter. Vi hjälper bibliotekarierna och vaktmästaren med alltifrån att sortera böcker till att hålla det snyggt och rent i och utanför stadsbiblioteket. Vilka som blir just dina uppgifter anpassas utifrån dina intressen och önskemål.

SIA Bibliotek är en aktiv daglig verksamhet som riktar sig till dig som står nära arbetsmarknaden. SIA står för steget innan arbete och just därför försöker vi anpassa dina uppgifter så att de påminner om ett vanligt jobb.

På morgonen sorterar vi post och skriver in i datorn vilka dagstidningar som har kommit innan vi bär ut dem till tidningsrummet. Vi hjälper också till att sortera de böcker som har lämnats tillbaka på stadsbiblioteket, men som hör hemma på något av Familjen Helsingborgs andra bibliotek.

Om du tycker om att samarbeta med andra kan du och en av våra andra deltagare tillsammans torka av biblioteket hyllor och bord. Föredrar du istället att arbeta på egen hand kan du hjälpa till att sortera böcker i magasinet.

Friskvård är viktigt för oss på SIA Bibliotek. Förutom att vi får friskluft när vi håller miljön utanför biblioteket rent från skräp så brukar vi även gå på promenader tillsammans. Vi gör dessutom olika avslappningsövningar.

SIA står för steget innan arbete.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på SIA Bibliotek och kan läsa vår leverantörspresentation.