Bollbrogatan


Mittemot stadsbiblioteket i Helsingborg hittar du Bollbrogatans dagliga verksamhet. Här är du och de andra deltagarna uppdelade i olika grupper.

På Bollbrogatan finns en stor variation av arbetsuppgifter. Gillar du att arbeta med text och bild kan du vara med i skapandet av vår egen tidning. Kanske är du en fena på att skriva poesi eller så kan du skriva om ditt favoritdjur. Innehållet i vår tidning avgörs utifrån vad du och de andra deltagarna vill skriva om och fotografera. Föredrar du lite enklare uppgifter kan du hjälpa till att laminera och strimla papper.

Som deltagare hos oss kan du ha praktik på företag och verksamheter i Helsingborg någon dag i veckan. Vår personal följer då med dig och de andra praktikanterna för att ge er stöd i arbetet.

Baka och tvätta

Går du ner till Bollbrogatans källare hittar du vår cafégrupp. Här kan du hjälpa till med enklare matlagning, bakning och dukning. Vi städar varje vecka och ser till att hyllor, lådor och skåp hålls snygga och rena. Du kan även hjälpa till att tvätta samt beställa leveranser av nya matvaror.

När det finns tid över går våra medarbetare och deltagare gärna på promenader. Ibland gör vi studiebesök.

Rogivande aktiviteter

För dig som är i behov av lugn och ro runt dig har vi lugna gruppen. Här är många av deltagarna äldre och vissa har demenssjukdomar. Lugna gruppens aktiviteter har som mål att vara rogivande. Vi pratar, ser på film och pysslar. Det blir även en hel del sång och då ofta gamla, svenska visor utifrån deltagarnas önskemål.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Bollbrogatan och kan läsa vår leverantörspresentation.