Husensjövägen


På Husensjövägens dagliga verksamhet arbetar vi med verklighetsnära uppgifter och individuellt anpassade aktiviteter. Vi använder iPad som ett redskap i våra aktiviteter och vår kommunikation. Genom arbetsuppgifterna får du lära dig att klara av en uppgift, något som ger en känsla av att vara en viktig del i ett sammanhang.

Vi är en mindre verksamhet som finns i stadsdelen Husensjö. Här har vi ett hus med egen trädgård. Husensjövägens dagliga verksamhet riktar sig till dig som är i behov av extra stöd.

Aktiviteter

Aktiviteterna anpassas efter intresse hos dig som deltagare, både individuellt och i grupp. Vi har aktiviteter så som att arbeta med iPad, dator och Smartboard. Vi spelar även spel och pysslar. I verklighetsnära arbetsuppgifter får du baka, ta hand om sopor, strimla papper och låna böcker på biblioteket. Avslappning är viktigt för återhämtningen och vi erbjuder sinnesstimulering i vårt fina sinnesrum. Här finns även gåband och motionscykel för den som önskar röra på sig. Vi går på promenader i olika utemiljöer och har tillgång till egen bil, vilket möjliggör utflykter till exempelvis skogsområden och Fredriksdals friluftsmuseum.

Kommunikation

Vi arbetar med delaktighet och självständighet. Med en tydlig struktur och ett individuellt schema ger vi dig en överblick över vad som händer under dagen. Vi använder bilder, tecken som stöd och iPad som tekniskt hjälpmedel i vår kommunikation. Varje dag startar vi med en gemensam samling för alla som vill vara med.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Husensjövägen och kan läsa vår leverantörspresentation.