Omtumlaren


Omtumlaren är en verksamhet för dig som vill ha positiva upplevelser och sinnesstimulering. Hos oss får du hjälp med dina upplevelser och sinnesintryck.

Många av våra deltagare kan inte kommunicera med tal utan använder sig av ljud och kroppsspråk. Då kan personalen tolka dessa signaler för att förstå vad de vill. Några kommunicerar genom ögonrörelser där en blick eller blinkning kan betyda ja eller nej. Ofta är vi flera i ett personalteam som hjälps åt för att tolka signalerna. Vi ser personen, inte funktionshindret och försöker hitta det som betyder något och ger glädje för dig oavsett din förmåga.

Sinnesstimulerande rum

Vi arbetar efter den så kallade Snoezelmetodiken som går ut på att du som deltagare får uppleva sinnesstimulering i en anpassad miljö. För detta har vi inrett sinnesstimulerande rum där ett av rummen går i vitt med en glittrande discokula i taket. Ett annat rum har ett bollhav med lampor som växlar i olika färger. Hit är även andra snoezelintresserade personer och verksamheter välkomna.

Aktiv servicegrupp

Andra sinnesstimulerande aktiviteter som vi ägnar oss åt på på Omtumlaren är rullstolsdans, rytmik, rörelse och taktil massage. Vi är också ute på promenader eller tar en utflykt med buss. Hela tiden med våra sinnen i fokus.

För dig som vill vara mer aktiv så har vi även en servicegrupp där du kan delta i att utföra arbetsuppgifter såsom att duka, diska, handla, baka, städa och hantera sopor. På Omtumlaren arbetar vi med glädje efter var och ens förmåga.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Omtumlaren och kan läsa vår leverantörspresentation.