Navigator


Till Navigator kommer du som önskar en praktik på den ordinarie arbetsmarknaden. Här hjälps vi åt att ta reda på vad som kan passa just för dig och matchar dig med rätt yrke utifrån dina önskemål. 

Navigator är en förberedande daglig verksamhet för dig som vill ha en praktikplats på den ordinarie arbetsmarknaden.

Innan du tar steget ut i arbetslivet, går vi igenom vad det innebär att börja arbeta. Tillsammans besöker vi företag i olika branscher, och du får chans att träffa personer som redan är ute i praktik.

Vi har också regelbundna träffar i våra lokaler på Navigator. Där har vi bland annat diskussioner i grupp där vi till exempel kan prata om vad du tycker är viktigt på en arbetsplats och vad som förväntas av dig i arbetslivet.

Med målet att hitta ett arbete där du trivs tar vi tillsammans fram din yrkesprofil. Vi utgår från vad du vill och dina intressen. Vi tydliggör dina styrkor och förmågor och tar reda på vad som krävs på det arbete som du är intresserad av.

Vår målsättning är att hitta en arbetsplats till dig så fort som möjligt, men om du behöver längre tid för att förbereda dig, kan du vara på Navigator i upp till tre månader. Om du under tiden du är på Navigator kommer fram till att du hellre vill vara på en daglig verksamhet eller studera (till exempel på Lärvux) kan vi följa med dig dit på studiebesök.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Navigator och kan läsa vår leverantörspresentation.