Garnisonen


På Garnisonen arbetar vi i tre grupper, där en arbetar med att sätta etiketter på blomsterkrukor, påsar och pinnar. En annan med att ta isär elektronik för att återvinna den. En tredje arbetar i kök med dukning, diskning, bakning och andra uppgifter såsom att vattna blommor och tvätta.

Gillar du att ha tydliga och monotona arbetsuppgifter så kan du få sitta vid ett av våra arbetsbord där du sätter etiketter på olika trädgårdsprodukter. Vill du istället ut och åka så kan du följa med när vi med bil eller buss är ute och levererar eller hämtar varor hos våra samarbetspartners.

Köksgruppen

Vår köksgrupp dukar, diskar, städar, tvättar och sköter blommor, Vi fyller på förråd och bakar. När vi bakar bakar letar vi efter recept och skriver inköpslistor. Vi sköter också assistansen som innebär att vi packar beställningar till de som har personlig assistans och kör ut dem efter ett schema. Köksgruppen är den grupp som fixar mat till olika arrangemang och högtider.

Återbruk av teknik och sätta tryck

Vi åker ut till olika verksamheter och samlar in gammal teknik som vi demonterar så att materialet kan återvinnas. Allmänheten är även välkommen till oss med elektronik, men vi kan tyvärr inte ta emot gamla möbler eller tv-apparater och annat som innehåller kemikalier.

Vi kan också hjälpa till att sätta tryck på kläder, väskor eller handdukar med Helsingborgs stads logga eller om det finns ett färdigt tryck.

Individanpassade aktiviteter

Vi arbetar individanpassat och har aktiviteter efter önskemål. Det kan vara att läsa, arbeta med Lexia, lära sig att maila, räkna och skriva. Vi har också pausaktiviteter såsom att spela spel eller att vara på en surfplatta eller dator. Vi hjälps åt att hålla oss uppdaterade om vad som händer i världen.

Vi är också aktiva med att gå promenader, ha gympa eller fredagsmys där vi spelar bingo, spel, sjunger karaoke eller ser på film. Vi åker gärna på utflykt runt om i Helsingborg när tillfälle ges.

På helsingborg.se hittar du kontaktuppgifter till oss på Garnisonen och kan läsa vår leverantörspresentation.