Garnisonen


På Garnisonen är deltagarna uppdelade i två grupper, en som bland annat jobbar med att sätta etiketter på krukor och blomsterpinnar och en grupp som arbetar med att ta isär gammal teknik så att skruvar och andra delar kan återanvändas.

Vi på Garnisonen arbetar som om vi vore ett företag och vänder oss till dig som kan arbeta relativt självständigt. Du kan till exempel ha en lindrig utvecklingsstörning.

Gillar du att ha tydliga och monotona arbetsuppgifter så kan du få sitta vid ett av våra arbetsbord där du sätter etiketter på olika trädgårdsprodukter. Vill du istället ut och åka så kan du följa med när vi tömmer Myrornas boxar där folk har skänkt kläder. Vi går igenom kläderna och det som är helt och rent viker vi sedan prydligt ihop och packar om till Myrorna.

Återbruk av teknik

Vi åker även ut till stadens verksamheter och samlar in gammal teknik som vi demonterar så att materialet kan återvinnas. Allmänheten är även välkommen till oss med elektronik, men vi kan tyvärr inte ta emot gamla tv-apparater, grejer som innehåller kemikalier, eller möbler.

På Garnisonens ovanvåning har vi ett tryckeri där vi utifrån beställningar bland annat gör screentryck på tröjor, handdukar och förkläden.

På helsingborg.se hittar du kontaktuppgifter till oss på Garnisonen och kan läsa vår leverantörspresentation.