Café Carizma


Den dagliga verksamheten på Café Carizma har ansvar för personalcafeterian i Helsingborgs polishus. Här arbetar du precis som på ett vanligt café med att laga till både frukost på morgonen och en salladsbuffé till lunchen.

Varje morgon dukar vi på Café Carizma fram en frukostbuffé till medarbetarna i polishuset. Vi ställer fram bröd och frallor som kommer från bageriet, serverar pålägg och skivar upp grönsaker. Framför allt så kokar vi mycket kaffe. Hos oss går det åt hela 800 koppar kaffe varje dag till kaffesugna polisarbetare.

Prova nya recept

I våra sysslor ingår det också att ta hand om disk, torka bord och se till att miljön i caféet är trivsam. Vi får lära oss att följa regler och riktlinjer om hygien i ett kök. Efter frukost är det tid att förbereda vår uppskattade salladsbuffé som vi dukar fram till lunch. Tillsammans med personalen går vi igenom vad som ska tas fram. Det händer att vi provar nya recept på våra salladsblandningar. Då får vi provlaga och smaka oss fram till ett bra resultat. Vi får ofta höra snälla kommentarer om att våra sallader är fina och goda. Det ger en bra känsla av att vi behövs och är viktiga.

Överbrygga fördomar

I vår verksamhet hjälps vi åt att överbrygga fördomar och olikheter. För dig som deltagare kan det i början vara ovant att stå nära en polis med vapen och uniform, men ganska snart ser du att det är helt vanliga och trevliga människor. Samma sak gäller för poliserna som efter att vi startade verksamheten här tycker att det är helt naturligt att det finns personer med funktionsnedsättning bland dem. Innerst inne är vi alla lika.

Film om Carizma

Den dagliga verksamheten Café Carizma driver personalcafeterian i Helsingborgs polishus där man serverar allt från frukostbuffé och salladsbuffé till korv med bröd och framför allt kanske Helsingborgs godaste kaffe. Så gott är kaffet att det går åt hela 840 koppar varje dag, säger deltagaren Malin Eriksson i filmen om Café Carizma.

För att se hela filmen och även höra kommunpolis Johan Mangbo hylla verksamheten, klicka här nedanför.

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Cafe Carizma och kan läsa vår leverantörspresentation.