Boende för barn och ungdomar

På Tellusgatan finns vårt boende med särskild service för barn och ungdomar med omfattande funktionsnedsättningar. Här har du ditt eget rum och vi har gemensamt kök och vardagsrum, precis som i andra hem.

Tellusgatan i Ödåkra är ett permanent boende för barn och ungdomar som är i behov av särskild service. Här finns personal på plats när du kommer hem från skolan eller din dagliga verksamhet och vi arbetar för att du ska ha det så bra som möjligt. Tellusgatan ska kännas som ditt hem.

Vi planerar tillsammans

När du ska flytta till Tellusgatan får du en kontaktansvarig personal. I samarbete med hen och din vårdnadshavare tar ni fram din genomförandeplan och håller den uppdaterad. Genomförandeplanen är vår gemensamma överenskommelse om hur du vill ha det och vad som är viktigt för dig. Med den som grund kan vi planera det stöd du behöver och hitta passande aktiviteter att erbjuda dig.

Aktiviteter

I samma byggnad som vårt boende ligger två korttidsboenden dit barn och ungdomar med funktionsnedsättningar kommer för att få miljöombyte, rekreation och för att träffa andra barn och ungdomar. I den stora trädgården som vi delar med korttidsboendet kan vi hitta på roliga aktiviteter tillsammans. Här finns även fina omgivningar där vi kan leka och promenera.

Ansök hos Helsingborgs stad

Om du har behov av att flytta till en bostad med särskild service ska din vårdnadshavare kontakta stadens kontaktcenter på telefonnummer 042-10 50 00. De förmedlar kontakt till en LSS-handläggare. Läs mer på helsingborg.se om hur ansökan går till. 

På helsingborg.se kan du läsa mer om bostad med särskild service för barn och ungdomar och hur ansökningsprocessen går till.