Garverigatan

 


Garverigatans serviceboende hittar du i en blandning av stadsmiljö, landsbygd och närhet till havet. På baksidan av huset finns en lummig trädgård med utemöbler, växthus och boulebana.

Serviceboendet delar byggnad med Åbräddens äldreboende. Bakom det gemensamma huset finns en stor lummig trädgård som angränsar till Rååns dalgång. Här kan du njuta av att sitta ute under bar himmel eller under parasoll. Att få en känsla av att sitta mitt ute i naturen med Råån och dess porlande vatten i närheten kan skänka både lugn och harmoni. Under vår och sommar flyttar några tuppar och hönor in i hönshuset som ligger i ena delen av trädgården.

Samtliga lägenheter består av ett rum med ett mindre pentry utrustat med diskbänk i rostfritt stål, spishäll, ugn, samt kylskåp med frysfack. I badrummet finns en handikappanpassad toalett med armstöd och en väl tilltagen duschhörna. Varje lägenhet är försedd med ett trygghetslarm som hyresgästen aktiverar genom att trycka in en knapp på väggen eller genom att trycka på ett armband fäst runt handleden.

Boendet har ett gemensamt allrum med TV. Rummet har utgång till trädgården med en uteplats som du och de andra hyresgästerna har tillgång till. Det finns en gemensam matsal som även är inredd med en separat sitthörna med sköna fåtöljer och en mindre musikanläggning. I de gemensamma lokalerna finns det gott om gröna växter, såväl naturliga som konstgjorda.

Boendet har en heltidsanställd kock som tillsammans med sin personal, serverar lunch, fika och kvällsmat till både dig som LSS-hyresgäst och de boende vid Åbräddens äldreboende. Alla måltider tillagas i huset för att du som boende ska få varm och vällagad mat varje dag! Här kan du läsa vilken mat som serveras.

Följ oss på Instagram där vi heter @oih_lss_5!

Här finns vi

Garverigatan 4
252 69 Råå
Telefon: 042-10 42 99