Gräddögatan

I Rydebäcks villaområde strax söder om Helsingborg ligger Gräddögatans gruppbostad, med närhet till handikappbad i havet och självplock av jordgubbar. Boendet invigdes 2022 och under byggprocessen involverades medarbetare, facket, fastighetsförvaltningen och tidigare hyresgäster från andra LSS-boenden i staden.

Lägenheter med egen ingång och uteplats

Totalt finns sex ljusa, fräscha lägenheter på 40 kvadratmeter med egen ingång och uteplats i markplan, avskild sovalkov och stora förvaringsutrymmen. I köket finns diskmaskin. Alla badrum är utrustade med en kombimaskin för tvätt och torkmöjligheter. Lägenheterna är byggda med hög ljudklassnivå, nivå B.

Utformat för ett självständigt liv

Boendet är utformat med allt som behövs för ett självständigt och värdigt liv, utifrån varje hyresgästs individuella behov. Två ingångar till varje boende gör att du som hyresgäst kan välja om du vill vara social med andra eller hellre vara för dig själv i din lägenhet. Utanför lägenheterna finns ett rymligt allrum och en gemensam trädgård.

Promenadavstånd till Rydebäcks centrum

På 20 minuters gångavstånd finns Rydebäcks centrum med mataffär, post, apotek, vårdcentral och bibliotek. Till centrala Helsingborg tar du dig på en halvtimme med buss eller tåg, alternativt bil på 15 minuter.

Handplockade medarbetare på Gräddögatan har tillsammans en bred erfarenhet från tidigare arbete inom hemtjänst, vårdboende och andra LSS-bostäder.

Här finns vi!

Gräddögatan 1
257 30 Rydebäck
Telefon: 042- 10 75 70