Patronens väg


I utkanten av Mariastaden ligger serviceboendet på Patronens väg som delar byggnad med Kungshults vårdboende. Här har du både skogen och naturen precis utanför husknuten.

Alldeles intill Kungshultsskogen och med det populära strövområdet kring Pålsjö skog inom nära räckhåll bor du lugnt och lantligt på serviceboendet på Patronens väg. Boendet består av elva enrumslägenheter som alla finns på andra våningen med tillgång till hiss. Varje lägenhet har en egen porttelefon. För dig som vill klara dig på egen hand, så finns det ett pentry i lägenheten där du kan laga din egen mat. Du har tillgång till en tvättstuga där du kan boka tid och ta hand om din egen tvätt. Personalen här stöttar dig till att bli så självständig som möjligt.

Om du önskar mer samvaro, så finns det ett gemensamt kök med matplats där du kan äta tillsammans med de andra boende. Det finns också ett gemensamt allrum med TV och en avdelning för avslappning. Utanför huset finns det en trädgård som du kan nå med hiss. I källaren finns det tillgång till ett gym för både boende och personal. Alla rum är målade i ljusa trevliga färger och har tillgång till internet.

I boendeområdet finns det gott om både cykel och promenadstråk. I närområdet finns det också olika matställen, ett gym, frisör, apotek och en livsmedelsbutik. Helsingborgs stadsbussar stannar med olika linjer både i direkt anslutning till huset och ett par hundra meter från adressen. På Patronens väg kan du tillsammans med personalen göra upp en planering som utgår från ditt individuella behov av hjälp. Målet är att du ska få hjälp med att bli så självständig som möjligt.

Här finns vi

Patronens väg 65 C
254 50 Helsingborg
Telefon: 042-10 21 20