Planteringsvägen


Servicebostaden på Planteringsvägen ligger i de södra delarna av Helsingborg. Här finns en välsorterad närbutik och flera restauranger runt husknuten. Med en kort promenad kommer du dessutom till Söder med dess torghandel och stora restaurangutbud.

På Planteringsvägen 36 bor du i en egen lägenhet och kan själv välja vilken typ av hjälp som du behöver. Personalen finns här för att stödja dig i din vardag. Tillsammans kan ni komma fram till kreativa lösningar så att du ska få det bra och kunna klara dig så självständigt som möjligt. På boendet finns det både yngre och äldre personer som trivs med att umgås över generationsgränserna.

Boendet är uppdelat i sex lägenheter som finns på själva adressen Planteringsvägen 36. Sedan finns det ytterligare fyra fristående lägenheter i andra byggnader i området, så kallade satellitlägenheter. Lägenheterna finns i varierande storlekar. I huvudbyggnaden finns det ett gemensamt kök, vardagsrum med TV, minigym och en gemensam tvättstuga. När vädret tillåter finns den en rymlig altan där du kan sitta ute tillsammans med dina vänner på boendet eller passa på att träna på gårdens utegym.

I området finns det många olika bra samhällsfunktioner, som en välsorterad närbutik, post- och spelbutik, flera restauranger och alldeles i närheten finns även ett par större varuhus. För den som är intresserad av teknik och datorer så finns det både surfplattor, telefoner, en kopiator och en scanner att använda. Boendet arrangerar också olika typer av aktiviteter och med vår bil åker vi på gemensamma resor till olika utflyktsmål.

Här finns vi

Planteringsvägen 36
252 29 Helsingborg
Telefon: 042-10 78 14