Södernätet


Södernätet är servicebostaden som finns centralt i stadsdelen Söder i Helsingborg. Här bor du enskilt mitt i bostadsområdet, men har ändå tryggheten nära till hands med en personalbostad i området dit du kan vända dig dygnet runt.

Serviceboendet har sammanlagt nio olika tvårumslägenheter fördelade på olika platser i området kring Söder, ett så kallat satellitboende. Du som bor på Södernätet klarar vardagen på egen hand, men kan få stöd av personalen om du behöver det. Medarbetarna kan du nå dygnet runt i personallägenheten som också fungerar som en fast punkt för träffar med de andra boende. I personallägenheten ordnas det olika typer av aktiviteter för den som vill, både enskilt för var och en eller tillsammans med de andra som bor här.

Södernätets lägenheter ligger i ett bostadsområde med närhet till bland annat Stadsbiblioteket, en biograf, flera butiker och restauranger och ett badhus med träningsstudio. Här finns bra kommunikationer med flera busshållplatser för olika busslinjer.

På Södernätet finns det digitala hjälpmedel som iPad, telefon och dator. Alla lägenheter har egen internetuppkoppling. Om du har behov av individuella hjälpmedel, kan du kontakta habiliteringsteamet som hjälper dig med det.

Följ oss på Instagram där vi heter @NatenLSS!

Här finns vi

Nedre Holländaregatan 26
252 25  Helsingborg
Telefon: 042-10 44 39