Spannmålsgatan


Spannmålsgatans serviceboende ligger i stadsdelen Mariastaden norr om Helsingborg. Mariastaden är ett modernt bostadsområde med både natursköna omgivningar och bra kommunikationer med buss och tåg.

Serviceboendet finns i ett flervåningshus med loftgångar. Här finns tolv olika boendelägenheter som är samlade i ett större hus där det också finns andra hyresgäster. Varje lägenhet har ett eget kök och vardagsrum med en öppen planlösning. Rummen är inredda i ljusa moderna färger.

I huset finns också en personallägenhet dit du kan vända dig för att få stöd av personalen under dygnets alla timmar. Personalen är också där för att skapa olika aktiviteter utifrån dina individuella önskemål. För att kunna träffas och umgås tillsammans med de andra boende finns det ytterligare en lägenhet som är gemensam för alla. Här kan du, efter överenskommelse med övriga boenden och personal, delta i aktiviteter som boenderåd, delaktighetsslingor och liknande sammankomster. Här finns det en del hjälpmedel som telefon, surfplattor och en dator som du kan använda. Har du behov av individuella hjälpmedel kan du vända dig till habiliteringsteamet som hjälper dig med det.

Spannmålsgatan är anpassat efter att du ska klarar vardagen självständigt. Personalen ger dig det stöd du behöver och uppmuntrar dig till olika aktiviteter och att delta i föreningslivet. Mariastaden är en grönskande stadsdel. Här har du nära till de natursköna områdena kring Kungshultskogen och Pålsjö skog med gott om både cykel- och promenadstråk. I närområdet finns också en del matställen, ett gym och en livsmedelsbutik.

Följ oss på Instagram där vi heter @NatenLSS

Här finns vi

Spannmålsgatan 6
254 48 Helsingborg
Telefon: 042-10 34 51