Bruksgatan 42:1 och 42:2


Bruksgatan 42:1 och 42:2 ligger mitt i centrala Helsingborg med närhet till butiker, biografer, restauranger och med Helsingborgs centralstation Knutpunkten precis runt husknuten. Här bor du också alldeles intill den gröna stadsparken med stadens huvudbibliotek Stadsbiblioteket.

Två boenden med gemensamma utrymmen

Gruppboendet på Bruksgatan 42 är uppdelat i två olika boenden som finns på olika våningsplan i samma hus med sammanlagt tio lägenheter. Det första boendet finns på andra och tredje våningsplanet. Det andra boendet finns uppe på fjärde våningen. Alla lägenheter vetter in mot husets innergård och är anpassade för att du ska kunna klara dig själv om du vill. Det finns även både ett gemensamt kök och vardagsrum med TV för dig som hellre vill umgås med de andra boende. Till det gemensamma utrymmet finns det en stor balkong med utemöbler om du vill sitta ute. Lägenheterna är lite olika både vad gäller färg och form som de boende själva varit delaktiga i att skapa i samband med en renovering av huset.

Aktiviteter och utflykter

Tillsammans ordnar vi olika typer av aktiviteter och utflykter. Det kan till exempel vara att vi spelar bingo eller andra spel. Vi kan också åka ut för att besöka något museum eller andra utflyktsmål. Någon gång tar vi oss ut i staden för att äta mat eller ta en och fika. Från vårt boende är det nära till färjeläget i Helsingborg där vi ibland tar färjan över till Danmark. Tycker du om sol och bad, så finns flera av stadens sandstränder på bara en promenads avstånd.

Är du intresserad av sport kan du följa med oss till Olympia för att se fotbollslaget HIF spela sina hemmamatcher. Eller så kan du själv vara aktiv när vi tillsammans åker för att simma, spela bowling eller ha gymnastik. Vi har tillgång till en bil som vi använder till roliga utflykter. Är du tekniskt intresserad så finns det internetuppkoppling i alla lägenheter. På boendet finns det tillgång till gemensamma datorer, surfplattor och telefoner.

Här finns vi

Bruksgatan 42 våning 3
252 24 Helsingborg
Telefon: 042-10 44 29

Bruksgatan 42 våning 4
252 24 Helsingborg
Telefon: 042-10 44 38