Närlundanätet


I den så kallade ”Höjdpunkten”, som är Helsingborgs högsta hus, finns servicebostaden Närlundanätet med åtta lägenheter i olika storlekar. Här vill personalen stödja dig i att vara så självständig som möjligt.

Närlundanätet är en servicebostad där de boendes lägenheter och en personallägenhet är fördelade på två våningsplan i ett och samma höghus. Personallägenheten fungerar som en samlingslokal och här finns personalen tillgänglig för dig dygnet runt. Lägenheterna som tillhör boendet ligger intill varandra men också i nära anslutning till husets andra hyresgäster. Personalen på Närlundanätet finns här dygnet runt för att ge dig hjälp och stöd i ditt liv och boende. Utgångspunkten är alltid att du ska kunna klara dig själv så mycket det går.

För dig som vill umgås med andra så finns det ett gemensamt kök med matplatser och ett vardagsrum med TV där du kan titta på film eller TV. Tillsammans med personalen kan du planera och delta i olika aktiviteter. Det kan både vara individuella aktiviteter och utflykter eller saker som du hittar på tillsammans med dina vänner på boendet.

Närlunda är ett område i Helsingborg omgiven av mycket grönska och en del mindre skogsområden. Det är enkelt att ta sig runt i området på olika gång- och cykelvägar. Här finns också ett stort och mycket uppskattat koloniområde med flera odlingar som bidrar till en grönskande miljö. Kommunikationerna här är bra med en busshållplats precis utanför huset. Med stadsbussen tar du dig till centrala Helsingborg på bara drygt tio minuter.

Följ oss på Instagram där vi heter @lss2och8

Här finns vi

Närlundavägen 16 A
252 75 Helsingborg
Telefon: 042-10 58 60