Sporrevägen


I ett friliggande enplanshus i Laröd ungefär fem kilometer norr om Helsingborg finns Gruppboendet på Sporrevägen. Huset ligger i utkanten av ett grönskande villa- och radhuskvarter med naturen alldeles utanför husknuten.

Lägenheter på markplan med egen altan

Boendet har fem lägenheter som alla ligger på markplan med en balkongdörr ut till en egen liten altan. Utanför finns även den gemensamma trädgården där du kan du sitta ute och grilla, fika eller spela utomhusspel om du vill. Varje lägenhet har eget kök, vardagsrum, sovrum och ett stort rymligt badrum. En del av lägenheterna är handikappanpassade och två av lägenheterna är förberedda för taklyftar. Vill du umgås med de andra boende så finns det ett gemensamt vardagsrum med TV och ett gemensamt kök. Allt ligger med en öppen och luftig planlösning med högt i tak. Det finns också en gemensam tvättstuga.

Närhet till grönområden med flera gång- och cykelvägar

I närheten finns det en busshållplats där både stadsbussar och regionbussar stannar. Att resa in till centrala Helsingborg tar ungefär 20 minuter. I omgivningarna runt boendet finns det gott om grönområden med flera gång- och cykelvägar som gör det enkelt att ta sig fram i de grönskande omgivningarna. På tio minuters promenadavstånd finns det ett litet centra med en livsmedelsbutik som har posthantering, ett bibliotek och en restaurang.

Aktiviteter med personalen

Tillsammans med personalen kan du planera och vara med på olika aktiviteter. Det kan exempelvis vara att ni åker in till centrala Helsingborg eller besöker Väla Centrum. Andra populära besöksmål är Pålsjö Skog och Sofiero slott. Vid Sofiero ligger Sofierokiosken som är en välbesökt glasskiosk på sommaren. Personalen på boendet har stor kompetens inom teckenspråk, autism och pedagogik. Din integritet och dina behov är alltid i fokus. Här ska du kunna vara självständig och samtidigt känna dig delaktig.

Följ oss på Instagram där vi heter @Oih_LSS_7!

Här finns vi

Sporrevägen 5
252 86 Helsingborg
Telefon: 042-10 21 16