Utögatan

Utögatans gruppboende ligger i Rydebäck strax söder om Helsingborg. Här bor du nära havet i ett naturskönt och familjevänligt område.

Gruppbostad i villakvarter med gröna stråk

Gruppbostaden på Utögatan ligger i en enplansvilla i Rydebäck en knapp mil söder om Helsingborg. Hit tar du dig enkelt på 15 minuter med bil från centrala Helsingborg eller med en halvtimmes resa med antingen buss eller tåg. Området kring boendet är familjevänligt och omgivet av flera villakvarter med gröna stråk. Det finns gott om promenad- och cykelvägar som gör det lätt att ta sig runt i området. Från boendet är det gångavstånd till havet. Här finns Fortuna strand med sin långa badbrygga med en handikappramp lättillgänglig. På 20 minuters gångavstånd finns Rydebäcks centrum där du hittar en livsmedelsbutik med posthantering, apotek, vårdcentral och bibliotek.

Enrumslägenheter med allrum och sovrum

Utögatans gruppboende har fem enrumslägenheter som är lite olika utformade. De är alla byggda med öppen planlösning med allrum och sovrum i ett. Varje lägenhet har ett rymligt badrum med dusch och varsin egen liten uteplats. Här kan du klara dig själv och laga din egen mat om du vill eller få hjälp av personalen som finns här som ett stöd.

Aktiviteter, individuellt eller i grupp

Vill du umgås med de andra boende så finns det ett gemensamt kök och ett vardagsrum med TV. Tillsammans med personalen kan du planera och delta i olika aktiviteter, antingen individuellt eller i grupp. Det kan handla om att åka på utflykt eller att göra saker på boendet. För den som önskar så finns det tillgång till internet i alla lägenheter.

Läs om Svend, en av Utögatans hyresgäster: Svend lever ett aktivt liv på gruppboendet

Här finns vi

Utögatan 3
257 33 Rydebäck
Telefon: 042-10 21 13