Husensjövägen

På Husensjövägens dagliga verksamhet arbetar vi mycket med friskvård, hälsa och rörelse. Vi hjälper också till med att ge viss service till vårdboenden. Genom arbetsuppgifterna får du lära dig att klara av en uppgift. Något som ger en känsla av att vara en viktig del i ett sammanhang.

Att ha hälsan i centrum betyder att vi rör på oss en del för att hålla oss pigga och friska. Vi har ett eget gym i huset och vi är ofta ute och promenerar. Aktiviteterna anpassar vi efter önskemål och dagsform. Avslappning är också en viktig del av hälsan och ibland åker vi till en annan verksamhet för att använda deras snoezel-rum. Vi är ofta ute på utflykter till olika skogsområden för att promenera och uppleva naturen.

Smoothies och hälsobröd

Friskvård innebär också att vi tänker en del på vad vi äter. Vi lagar gärna till goda hälsosmoothies och bakar hälsobröd. Vår verksamhet finns i ett villakvarter i stadsdelen Husensjö. Här har vi två villor på markplan, med en egen trädgård mellan husen som vi vistas ute i. I trädgården odlar vi allt från tomater och zucchini till jordgubbar, björnbär och även en del örter.

Service

Vi utför ibland en del serviceuppgifter som du är med och ansvarar för. Det kan till exempel vara att samla in tvättsäckar från olika vårdboenden som vi sedan lämnar in till ett tvätteri. När tvätten är ren och klar lämnar vi ut den igen. Detta arbete brukar uppskattas av många. I våra aktiviteter använder vi ofta datorer och surfplattor som du får lära dig hantera. Aktiviteterna anpassas alltid efter förmåga och intresse hos dig som deltagare, både individuellt och i grupp. Husensjövägens dagliga verksamhet riktar sig till dig som är i behov av extra stöd.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Husensjövägen och kan läsa vår leverantörspresentation.