Miljöservice


På uppdrag av Helsingborgshem hjälper vi till med att ta hand om utemiljön i bostadsområdena kring Drottninghög och Dalhem. Tillsammans ser vi till att hålla rent och trivsamt för de som bor i områdena. Vi utför även uppdrag som vi får antingen från vård- och omsorgsförvaltningens olika arbetsplatser.

Vi jobbar till exempel med att plocka bort skräp, sköta om uteplatser, kratta gångar och rabatter eller klippa gräs. Våra arbetsuppgifter varierar mycket med allt från enklare trädgårdsarbete till att ge service åt stadens vårdboenden, till exempel att baka och låna biblioteksböcker.

Denna verksamhet passar dig som tycker om att vara utomhus, eftersom vi ofta är ute och jobbar. Som deltagare arbetar du med varierande arbetsuppgifter.

Varje morgon har vi en gemensamt möte där vi går igenom dagens arbetsuppgifter. Som deltagare kan du vara med och påverkar hur ditt schema ser ut under dagen.

Självständigt arbete

Hos oss arbetar du ganska självständigt. Du får träna på att hålla tider, att ta egna initiativ och att ta ansvar för att en arbetsuppgift blir utförd. Om du vill och känner att du klarar av det får du ha eget ansvar för vissa uppgifter. Vi har en mycket fin gemenskap och får ofta fina kommentarer om vilket bra jobb vi gör. Att få bra kommentarer gör att vi känner oss både viktiga och att vi behövs i Helsingborg stad.

Varierande uppgifter

Varje morgon, måndag till fredag, samlas vi i vår egen lokal på Rökullagatan på Drottninghög för att gå igenom dagen. Lokalen fungerar som en bas där vi samlas, äter måltider och ibland har en del aktiviteter tillsammans. Efter samlingen går vi ut i området för sköta om utemiljön eller vissa byggnader. Våra uppgifter kan variera både beroende på vilka önskemål som kommer från Helsingborgshem och på vad du som deltagare vill göra.

Ute i alla väder

Vårt arbete pågår året om och det händer att vi går ut i både regn, blåst och minusgrader. Är det alldeles för hårt väder kan det hända att vi håller oss inne för att städa och ta hand om vår egen lokal. Vissa dagar kan vi ta det lite lugnare och spela spel eller baka en kaka.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Miljöservice och kan läsa vår leverantörspresentation.