Miljöservice


Vi hjälper till med att ta hand om utemiljön i bostadsområdet Dalhem på uppdrag av Helsingborgshem. Tillsammans ser vi till att hålla rent och trivsamt för de som bor i områdena. Vi driver även loppisen på Dalhems Centrum och utför andra uppdrag som vi får från vård- och omsorgsförvaltningens olika arbetsplatser.

Vi arbetar bland annat i utemiljön på Dalhem där vi plockar bort skräp, sköter om uteplatser, krattar gångar och rabatter eller klipper gräs. Vi driver även en loppmarknad på Dalhem där vi säljer skänkta prylar i en butiksmiljö. På loppisen gör vi allt från att ta hand om varor som kommer in, packar upp och står i kassan vid försäljning. Andra arbetsuppgifter är att ge service åt stadens vårdboenden, till exempel att baka och låna biblioteksböcker. Denna verksamhet passar dig som tycker om varierande arbetsuppgifter.

Fördelar arbetsuppgifter

Varje morgon, måndag till fredag, samlas vi i vår lokal Emil på Dalhemsvägen 104 för att gå igenom dagen. Lokalen fungerar som en bas där vi samlas, äter måltider och ibland har en del aktiviteter tillsammans. Efter samlingen fördelar vi våra arbetsuppgifter som kan vara varierande beroende på vilka önskemål som kommer in och på vad du som deltagare vill göra just denna dag.

Självständigt arbete

Hos oss arbetar du ganska självständigt. Du får träna på att hålla tider, att ta egna initiativ och att ta ansvar för att en arbetsuppgift blir utförd. Om du vill och känner att du klarar av det får du ha eget ansvar för vissa uppgifter. Vi har en mycket fin gemenskap och får ofta fina kommentarer om vilket bra jobb vi gör. Att få bra kommentarer gör att vi känner oss både viktiga och att vi behövs i Helsingborg stad.

Besök vår loppis

Alla är välkomna till vår loppis som har öppet tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan klockan 09.00-15.00. Du som vill skänka saker till loppisen är välkommen att lämna in det under våra öppettider. Har du större saker eller mängder som du vill skänka kan du kontakta oss i butiken så kan vi komma överens om eventuell hämtning.

På helsingborg.se/omsorg hittar du kontaktuppgifter till oss på Miljöservice och kan läsa vår leverantörspresentation.